“Laten Wij Vrienden Zijn”, Deel 5 (laatste deel)

“Laten Wij Vrienden Zijn”, Deel 5  (laatste deel)

Een boodschap van Neale Donald Walsch

Mijn lieve vrienden…

Van de vorige week:

Dit waren mijn GESCHENKEN, niet mijn FOUTEN, en mijn enige uitdaging was mij te wentelen in hun energie zodat ik kon passen bij de energie van het Moment dat werd Gepresenteerd. Dan zou ik in betere harmonie zijn met wat Hier, Nu, aan de hand is en mensen mij als prachtig zouden zien, niet als een mislukkeling.

Deel 5; Wow! Wat een eenvoudig, transformatief begrip. Wow. Het was voorbij. Mijn lange veldslag met mijzelf was voorbij. Op de dag waarop is “snapte” dat God mij accepteerde, op die dag, kon ik mijzelf ook accepteren. Ik herinner mij nog goed de stelling die mij me voor deze ervaring opende: ALS JIJ JEZELF ZOU ZIEN ZOALS GOD JOU ZIET, ZOU JE ZEER TROTS ZIJN EN ZOU JE HEEL VEEL GLIMLACHEN!!!

Toen ik eenmaal in staat was om mijzelf te vergeven en te accepteren was ik klaar voor de laatste stap naar zelf-vriendschap: het vieren van mijzelf. En toen ik in staat was om mijzelf te vieren was ik uiteindelijk in staat om ANDEREN te vieren. Met name degenen die het dichtst bij mij staan.

Ik was tot een volledige cirkel gekomen want het kwam door hen te vieren omdat ik verliefd op hen werd. Dan, als ik niet oppaste, zou ik hen hierdoor verstikken. De delen van hen waar ik zoveel van hield en die ik zo bewonderde en waar ik mij zo toe aangetrokken voelde, stierven in mijn armen als ik hen verstikte met verwachtingen en eisen om “dit te zijn, en niet iets anders;” om het op de juiste manier te doen en niet op de verkeerde manier; om perfect te zijn door mijn licht, en niet dat van henzelf….

Dit waren eisen die ik nooit aan mijn vrienden zou stellen. Dit is de reden dat iemand die mij zeer na stond eens tegen mij zei: “Jij behandelt jouw vrienden beter dan mij. Je spreekt vriendelijker tegen hen. Je hebt met hen beter contact dan met mij en meer geduld. Jij accepteert hen met meer beleefdheid. IK WIL EEN VAN JOUW VRIENDEN ZIJN. WEG MET GELIEFDEN ZIJN!!!”

Zoals ik al zei prikkelde dit mij…. en terecht! Ik was op alle fronten schuldig. Maar ik voel mij niet meer “schuldig!” Het spijt mij, maar ik voel geen schuld meer. Ik heb het mijzelf vergeven. Ik heb mijzelf geaccepteerd. En nu vier ik mijzelf.

Ik ben een prachtig mens. Ik ben gul en zorgzaam en voel diepe compassie; ik ben behulpzaam en ik steun mensen waar ik kan; ik ben wijs en heb inzicht en ben emotioneel intelligent; ik ben knap en opgewekt en verfrissend stimulerend; ik vergeef en accepteer en ben aanhoudend geduldig; ik ben opgewonden en inspirerend en verschrikkelijk creatief; ik ben makkelijk en opmerkelijk plooibaar; ik ben liefhebbend en omarmend en zorgzaam aanwezig. Ik breng mensen omhoog! Ik geef mensen terug aan zichzelf!

Deze dingen over mij, zijn waar, en meer… Alleen als ik het beste van mijzelf kan zien, zie ik het beste in jou. Zo eenvoudig is het. Ik moet stoppen met de mensen die mij het meest nabij staan, verkeerd te zien – want zij zijn MIJ!

Dan kan ik ophouden met steeds het verkeerde in degene te zien die mij het meest nabij staat – want dat is een prachtig persoon!

Ik kan jou weer vieren! Ik kan niet alleen van jou houden, ik kan weer verliefd op jou worden alsof ik jou voor de eerste keer ontmoet. Alsof ik niet al mijn “rommel” in mij heb die mij jou in de weg doet staan.

Ik denk dat iedereen een lijst zou moeten maken en een stukje over zichzelf zou moeten schrijven op de manier waarop ik dit heb gedaan. Dan kunnen wij het LEVEN vieren. Wij kunnen het wonder en de goedheid in ons allen vieren. En dan kunnen wij onze geliefde en onze familie behandelen alsof zij onze beste vrienden zijn. Want zij ZIJN onze beste vrienden die ons accepteren voor wie wij zijn – meer dan ieder ander in de wereld.

Laten wij vandaag vrienden zijn….. gewoon vrienden zijn!

Liefde & Knuffels, Neale

© 2018 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/  – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.

Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Lees hier deel 4
Terug naar pagina Boodschappen van Neal Donald Walsch