Verander je gedachten over verandering.

Verander je gedachten over verandering…

Een boodschap van Neale Donald Walsch
25 september 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn lieve vrienden…

Ik was When Everything Changes, Change Everything onlangs aan het lezen met het statement dat zegt dat er twee zinnen zijn die je hele leven kunnen veranderen. Dit zijn twee zinnen die jullie je zullen willen herinneren. Ik bedoel, echt HERINNEREN!  En NOOIT VERGETEN. Alsof het getatoeëerd staat in je linker pols, met zeep staat geschreven op de badkamerspiegel of met een magneetje op de koelkastdeur vastzit.

Deze twee zinnen zijn paradigma-opwaardering en verandering van het leven. Ik noem hen….

1. De levens veranderende vraag
2. Het antwoord op alles 

De levens veranderende vraag is:

IS HET MOGELIJK DAT DE REALITEIT DIE IK ERVAAR ONWERKELIJK IS?

Het is de ziel die deze vraag aanmoedigt.

En dan is er het antwoord op alles. Wat ik jullie nu ga vertellen maakt het voor jullie mogelijk om nooit meer een negatieve ervaring of verandering te hebben.

Dit is het laatste stukje van de puzzel. Dit is de kwijtgeraakte sleutel, de onbekende combinatie, het geheim der geheimen.

Hier is het…

ALLE VERANDERING IS TEN GOEDE.

ER BESTAAT NIET ZOIETS ALS VERANDERING TEN SLECHTE.

Wat ik jullie heb verteld verandert alles. Er is verder geen informatie nodig, geen andere data is vereist. De geest is nu bekrachtigd voor een geheel nieuwe set conclusies over het Leven.

Al wat wij dienen te doen is leren omgaan met de onverwachte, ongewenste verandering in ons leven…..

Verander ons idee over Verandering zelf.

Wij hebben verandering gezien als een ontwrichting, als een onderbreking van de stroom, als een verandering in de conditie of de omstandigheid in ons leven. Met name ten aanzien van hetgeen wij zien als onwelkome verandering, is dit onze waarheid geweest. Vanuit deze waarheid ontwikkelden zich onze gedachten die onze emoties hebben geschapen en dit produceerde onze ervaring die uiteindelijk uitmondde in onze realiteit.

Ik wil graag dat jullie nadenken over wat ik zojuist heb gezegd. Een gebeurtenis brengt onze realiteit voort. Onze realiteit is in letterlijke zin de afloop ervan.

Dit is waar totdat wij “buiten de geest” zijn. Als wij de geest verlaten en het gebied van de ziel binnengaan, want dan zijn het niet langer de gebeurtenissen die onze realiteit voortbrengen, maar puur bewustzijn.

Vanuit bewustzijn ontwikkelt zich de feitelijke waarheid terwijl uit gebeurtenissen hooguit schijnbare waarheid voortkomt en nog gebruikelijker ingebeelde waarheid. Van gebeurtenissen gaan wij dus naar een vervormde realiteit terwijl wij van bewustzijn uiteindelijk naar de Ultieme Realiteit gaan.

En waar worden wij ons dan bewust van, dit product van zo’n kwantumopwaardering in onze overkoepelende ervaring? Wij worden ons bewust van de Actuele Waarheid over verandering zelf. Wij zien dat verandering geen DISruptie naar een ERUptie is. Het is leven dat uitbarst naar een grotere bloei. Wij zien dat verandering geen onderbreking van de stroom is…. het IS de stroom.

Wij zien dat verandering geen opwaardering van richting is, het is de richting zelf waarin al het leven zich beweegt. Wij zien dat verandering geen verandering in de conditie en de omstandigheden van ons leven is, het IS de conditie en de omstandigheid van ons leven.

In ons uitgebreid bewustzijn zien wij dat zonder verandering het leven zelf niet zou ZIJN, want leven is beweging en beweging is verandering…. per definitie.

De vraag is daarom niet of het leven verandering in zich heeft, maar wat voor verandering het leven zal bevatten.

En het antwoord op DEZE vraag hangt af van de manier waarop jullie je geest en ziel samen gebruiken.

De ziel is energie. Het is de energie van het leven zelf die het leven zelf animeert. Leven animeert en geeft zichzelf energie door het proces van het leven zelf. Het is een zelf-voedend, zelfvoorzienend systeem.

Deze laatste woorden zijn van vitaal belang om te herinneren. Leven is een zelfvoorzienend systeem. Het eindigt nooit, maar het voedt zichzelf eeuwig. Hoe? Door zich aan te passen. Waarom? Zodat het voor altijd functioneel kan zijn.

Als het niet langer op een bepaalde manier kan functioneren, past het zich aan. Door deze aanpassing houdt het zichzelf in stand en voedt het zichzelf.

Het leven doet zijn aanpassingen op elk moment. Het verandert altijd. De vraag is niet of het leven altijd verandert, maar waarom? Leven verandert altijd om zich te kunnen blijven voeden. Elke verandering die zich voordoet is dus altijd ten goede.

Dit nieuwe idee over verandering die ik jullie uitnodig te omhelzen, op een persoonlijker niveau gebracht, wordt als volgt gelezen:

Alle verandering komt ten goede van jullie. 

De meesten van ons ervaren dit na het feit.

De meesten van ons hebben gebeurtenissen ervaren die wij, als zij gebeurden, de slechtste momenten van ons leven hebben genoemd om, als de tijd was verstreken, te bemerken dat het een van de beste dingen was die ons ooit zijn overkomen.

Het is een feit dat dit waar is voor alles wat ons ooit is overkomen, maar wij weten dit niet, wij kunnen dit niet accepteren, omdat sommige dingen ons enorm slecht zijn bevallen – volgens onze eigen definitie. Toch is onze definitie scheefgetrokken, gedwongen door het mechanisme van de geest, en zijn inbegrepen beperkingen.

De geest kan heel goed alles weten wat er eerder is gebeurd, maar hij weet niet WAAROM. De geest kan alle gegevens van de data van je leven bevatten maar hij kan niet alle informatie van het leven bevatten. (want dat is weer iets heel anders). De geest kan heel goed kennis bevatten, maar hij bevat geen wijsheid.

Wijsheid ligt buiten de geest. Wijsheid zit in de ziel.

Daarom moeten wij de beide hendels van dit geweldige gereedschap voor creatie vasthouden en dit zal ik nu zijn gepaste naam geven: JIJ.

Laat mij iets heel duidelijk maken. “Feiten” en “bewustzijn” zijn niet hetzelfde. Wij kunnen alle feiten over zwaartekracht kennen, maar als wij geen bewustzijn hebben van de manier waarop zwaartekracht werkt, weten wij niets. Wij kunnen alle feiten over elektriciteit kennen en wij kunnen elektriciteit zelfs gebruiken, maar als wij geen bewustzijn hebben van wat elektriciteit is en van de manier waarop het werkt, weten wij niets. Wij kunnen alle feiten over licht kennen en wij kunnen licht zelfs gebruiken, maar als wij geen bewustzijn hebben van wat licht is en waarom het werkt, weten wij niets.

Zo is het ook dat wij alle feiten over verandering kunnen kennen, maar als wij geen bewustzijn hebben van wat verandering IS en van het waarom het zich voordoet, weten wij niets…..

Wij kunnen bijvoorbeeld niet weten dat…..

Niets verandert ten slechte. Alles verandert alleen maar voor het betere!

Dit is een behoorlijk flinke verklaring en ik begrijp dat dit voor jullie moeilijk te begrijpen is. Toch is het waar. En volgende week zullen wij ontdekken dat hier – terwijl ik jullie meer bewust wil maken van de prachtige wijsheid in When Everything Changes, Change Everything — een boek is dat waarlijk je leven kan veranderen.

Ik zie jullie dan!

…liefde en knuffels,

Neale

© 2018 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/ – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.

Terug naar pagina Diverse berichten