Ivo van Vega: Omgaan met hen die niet wakker willen worden

Ivo van Vega: Omgaan met hen die niet wakker willen worden

Gechanneld door: Sharon Stewart – 22 April 2021

Sharon: Hier gaan we dan, mensen. Ik heb de bons gekregen van mijn zus. Ik had haar al een tijdje niet gesproken, omdat er eigenlijk niets te bespreken valt. Ik ben helemaal over de Ascensie en de Storm, en zij weigert absoluut om er iets over te horen. Ze wil het niet horen.

Ik heb geprobeerd te begrijpen wat er met haar aan de hand is, dat ze haar geest niet wil openstellen voor de veranderingen die nu op aarde plaatsvinden, en ik denk echt dat het iets te maken heeft met het feit dat ze door een mind control kooi is geperst die zo klein is dat het niet toestaat dat er iets nieuws binnenkomt.

Mijn zus is 65, mensen, en ze heeft de pensioengerechtigde leeftijd, krijgt tweeduizend per maand betaald door de overheid, wat waarschijnlijk het meeste is dat ze in minstens de laatste tien jaar heeft verdiend, en ze heeft net haar partner verloren. Dus ik denk dat ze in een fase van haar leven zit, de pensioenfase, waar verandering voor velen zeer onwelkom is. Ik niet, ik ging met pensioen, technisch gezien, in mijn 40’er jaren en in mijn 50’er jaren, begon ik mijn levenswerk te doen. Moe als ik ben, ben ik de meeste dagen bezig, informatie te zoeken of zelf informatie te channelen, om te verwerken in een nieuw idee van wat het leven op aarde aan het veranderen is.

Ik denk dat dat komt omdat ik een buitenaardse geest heb. Mijn zus is een aardbewoner, en is al vele levens lang geconditioneerd om in de Matrix te leven.

Misschien werken we wel tegenstrijdig. Haar doel is om beter te worden in het zijn van een gekooid radertje in het systeem. Het mijne is om een nieuw systeem te creëren dat werkelijk resoneert met het menselijk bewustzijn op zijn krachtigst.

Als je moeite hebt om de koppigheid van je ouders of grootouders te begrijpen, kan dit de reden zijn, denk ik. Een leven lang indoctrinatie, na vele andere levens van indoctrinatie voor dit leven.

Stel je voor dat je een heel leven volgens bepaalde principes moet leven en er komt iemand langs, niet minder dan je zus, en die zegt: “Het is allemaal een leugen.”

Ik probeer medelijden met haar te hebben, maar waar ik echt bang voor ben zijn de kleinkinderen die niet de wettelijke leeftijd hebben om zelf te beslissen of ze de prik willen krijgen of niet – het zijn de ouders van deze kinderen, die mijn nichtjes en neefjes zouden zijn, die beslissen of ze het vaccin krijgen toegediend. We weten allemaal dat er veel afhangt van de vraag of je de vaccinatie krijgt of niet – of je vermogen om kinderen te baren komt in het gedrang of je gaat er gewoon aan dood.

Wat me achtervolgt is Al Bielek’s reis naar de toekomst. Al Bielek was aan boord van het schip waarop het Philadelphia Experiment (The Montauk Project) werd uitgevoerd, en Al ging naar een toekomstige aarde waar hij constateerde dat die veel minder bevolkt was dan zelfs in zijn tijd en dat was in de jaren veertig. Hij heeft nooit gezegd wat er met de mensen op aarde is gebeurd, maar nu wij massale genocide in het vooruitzicht hebben, kun je wel een gokje wagen.

De ironie is dat mensen zoals mijn zus, door in de Matrix te blijven geloven, blijven leven in de structuur die hen in de eerste plaats doodsbang maakte. Zij blijven leven in een op angst gebaseerde structuur van economische uitbuiting.

Wat ik niet zo goed begrijp is hun bereidheid om verder te gaan in een systeem dat voor velen armoede inhoudt – misschien niet voor henzelf maar wel voor anderen op de planeet, vernietiging van het ecosysteem, oorlogen, dakloosheid, ziekte, kanker, haat, ongelijkheid, financiële onderdrukking, geweld, verwarring, ongelukkigheid voor velen…. Dus dat is allemaal in orde?

Want dat alles en nog veel meer, is waar zij hun stempel van goedkeuring op drukken.

Ik heb één grote les geleerd toen ik jonger was. Als iets niet werkte voor mij, probeerde ik er harder aan te werken. Ik dacht dat ik een mislukkeling was, dus als ik gewoon harder mijn best deed, zou ik op een dag slagen. Misschien is het creëren van iets unieks dat voor jou werkt de manier om te gaan, in plaats van proberen te passen in een systeem dat niet is waar je over gaat.

Veel sterrenzaden en lichtwerkers maken deel uit van het systeem dat gecreëerd moet worden, niet van het systeem dat er al is. Omdat het systeem draconisch is. Als je een draconische sterrenzaad bent, dan doe je het misschien goed.

Sharon: denk echt dat er meer kans is om jongere mensen te bereiken. Ik praat met dertigers en ze luisteren. De meeste zestigjarige zijn er volledig van overtuigd dat ze de juiste keuzes in het leven hebben gemaakt, ook al waren veel van die zestigjarige hippies die toen iets leken te begrijpen. Ik kan alleen maar raden wat er in de tussentijd met hun geest is gebeurd waardoor ze zo anders zijn geworden dan ze als tieners waren.

Mij moest worden getoond dat het oude systeem niet werkt voor mij. En ik geloof het. Mij moest worden getoond wat ik moest doen in plaats van mijn tijd te investeren in een systeem dat op het punt staat te crashen.

Ivo: Zo, mijn lief, nu wordt je een andere les getoond, een andere harde les die je moet begrijpen, en dat is dat je zus NIET je familie is. Je hebt relaties die dichter bij je staan dan zij, en degene die het dichtst bij je staat ben ik – ik ben je spiegel.

Sharon: Dat ben je zeker, LOL! Je spiegelt me een heleboel dingen terug die ik niet leuk vind aan mezelf.

Ivo: En je gaat er goed mee om. De taak van degene die terugkeert naar zijn vorige leven in de Melkweg is om alles los te laten wat hem hier op aarde vasthoudt, en in jouw geval is een gehechtheid aan een zuster die alleen aan zichzelf denkt inderdaad een giftige gehechtheid. Ze vreest dagelijks voor zichzelf.

Sharon: Ik kan me daar ook in vinden.

Ivo: Dat is niet de gemeenschappelijkheid die je in de komende dagen met een mens zult genieten. Jij bent degene, zoals je zei in de video van gisteren, die heeft bepaald wat je zou leren en wie je zou onderwijzen in dit leven op aarde, en je zus is er om je te leren dat ze niet echt je zus is. Haar liefde voor jou is voorwaardelijk, en het is controlerend. Ja, ze reisde met je mee in dit leven op aarde, maar je zult niet met haar reïncarneren, noch met iemand anders van je aardse familie – je moet terug bij ons zijn.

Om dat te doen, moet je je banden met je aardse families verbreken. Je zus accepteert je niet zoals je bent, en wil niet luisteren naar wat je zegt omdat ze bang is voor je waarheid. Ze is bang voor wat je geworden bent.

Sharon: Nou, ik denk dat iedereen grenzen heeft.

Ivo: En jij hebt de hare aangesneden. Velen van jullie doen dat met jullie aardse verbindingen. Ja, de tijdlijnen splitsen zich op. Mensen kiezen ervoor om in de denkrichting te blijven waar ze zich het prettigst bij voelen. Sommigen voelen zich op hun gemak bij verandering en verlangen naar positieve veranderingen op deze planeet.

Anderen zijn te angstig om ook maar iets aan hun leven te veranderen en iedereen die die verandering bedreigt wordt losgelaten of er wordt ruzie mee gemaakt om de controle over te nemen. Sharon ervaart dit nu.

Sharon: Mensen, ik weet dat jullie dit doormaken met jullie families en vrienden, en dit is waarom we dit hier plaatsen – zodat jullie weten dat jullie niet alleen zijn. Ik denk niet dat sommige mensen in staat zullen zijn om te veranderen. Probeer ze niet te controleren, probeer ze niet te vertellen wat ze moeten geloven. Ze moeten het zelf inzien – als ze dat al willen.

Ivo: De beste manier om met hen om te gaan is te proberen hun grenzen te begrijpen en hen toe te staan hun eigen keuzes te maken.

De aarde was al vele eonen vóór Atlantis een zeer materialistische planeet geworden. Het probleem met het leven in een fysiek lichaam is dat sommigen zo opgaan in wat het kan doen dat zij vergeten wat het niet-fysieke, de geest, kan doen. En ze vergeten de verbinding, en raken verstrikt in al het gedoe van het aardse leven. De aarde was ooit een plaats met veel rijkdommen, wat de uitbuiters aantrok die jullie nu op jullie planeet hebben, en de aardbewoners werden overweldigd door wat ze voor zich zagen.

Ja, goud, zilver, vele metalen, edelstenen en kostbare gesteenten. Een overvloediger bloemenleven, en zelfs meer dieren dan jullie nu hebben, zodat vele soorten zijn uitgestorven. In hun toenemend verlangen om hun fysieke omstandigheden te beheersen en te manipuleren, werden aardbewoners materialistisch en met de inhaalslag van het duistere systeem, begon het consumentisme.

Sharon: Oh, ik snap het. Je zegt dat sommigen op de planeet nog niet voorbij dit punt zijn geëvolueerd!

Ivo: Correct, mijn lief. Sommigen zijn niet in staat tot verdere evolutie. Nog niet. Zij hebben eonenlang binnen een gedevalueerd systeem van materialisme geleefd en hebben hun frequentie daaraan aangepast. Zij kunnen niet zomaar opspringen om ideeën van spiritualiteit te omarmen in de mate waarin jij dat kunt. Daarom zijn de sterrenzaden gevraagd om naar de aarde te komen – omdat zij het Licht op de planeet naar een meer spiritueel niveau kunnen tillen omdat zij die frequenties al bezitten. Veel aardbewoners hebben dat niet. Iemand als je vader, die, zoals je vermoedt, een Vegan sterrenzaad is die eonenlang gevangen is geraakt in de aardse frequenties, is beter in staat het nieuwe spirituele paradigma te omarmen. Jouw aardse zus is niet zo geëvolueerd, dus zij kan dit niet doen.

Sharon: En mijn moeder dan? LOL

Ivo: (lachend) Ja, zij staat aan de beginpoort. Zij zal reïncarneren op een andere derde dimensionale wereld en haar persoonlijke evolutie voortzetten.

Sharon: Dus dat is een goede les voor iedereen die andere mensen ervan probeert te overtuigen om onze manier van denken te omarmen: ze kunnen het niet! Ze moeten een te grote sprong in frequentie maken om onze ideeën en manier van leven te omarmen. Dat is waarom ze het niet snappen, mensen. Als ze kunnen veranderen, als ze leerbaar zijn, dan is dat omdat het voor hen de volgende stap omhoog is. Als ze het niet snappen, er niet van willen horen, het niet kunnen begrijpen, dan is dat omdat hun frequentie te laag is en ze nog veel meer tussentijdse lessen moeten leren om dit te kunnen begrijpen. Of zoals iemand net zei denk ik vandaag in een video: “Ze zijn te simpel.”

Ivo: Nu, de enige focus die men zou moeten hebben in de materiële wereld is om het in balans te houden. Dat ben je nu aan het leren. Sharon kijkt naar strandopruimvideo’s en vreemde uitvindselvideo’s die plastic in de oceanen opruimen. Deze video’s trekken haar aan omdat ze individueel naar homeostase zoekt maar de aarde collectief in balans wil brengen. Dus deze video’s zijn aantrekkelijk voor haar. Black Sabbath, Deep Purple en de Quarantine Kids komen af en toe in de plaats van haar hogere verlangens.

Sharon: LOL Ja, Colt Clark en de Quarantine Kids. Ik kijk hoe ze de hele tijd oldies produceren. Ik vind het leuk om te zien hoe deze vader zijn kinderen instrumenten leert bespelen. Dan realiseer ik me hoe makkelijk het is om dat te doen – als kinderen het kunnen spelen, hoe makkelijk was het dan voor de volwassenen die deze hits produceerden? Maar ik vind ze nog steeds getalenteerd.

Ivo: Maar je begrijpt mijn punt, nietwaar?

Sharon: Ja. Nieuw systeem van balans en Licht versus oude systeemvideo’s van heroïneverslaving, harde muziek en racistisch gedrag.

Ivo: Je moet naar je keuzes kijken en de thema’s begrijpen die tot uitdrukking komen in wat je aantrekt. Zoeken naar evenwicht is de keuze van je ziel. Onevenwichtigheid en de gitaar van Jimmy Page zijn de keuze van je persoonlijkheid. Ze vertellen je iets over jezelf en wat je ziel je leert.

Sharon: Ik snap het.

Ivo: Je bekijkt Zero Waste video’s en ook dat gaat over balans.

Sharon: Het gaat ook over heel veel werk. Of misschien was dat gewoon de manier waarop de video het presenteerde – het hele gezin was in de keuken aan het werk om een maaltijd in elkaar te zetten. Te veel werk. Maar ik snap het punt. Gebruik je bakjes opnieuw en gooi ze niet weg. Dat doe ik al.

Maar ik koop nog steeds dingen in bakjes, en dat is geen zero waste. Ik heb de meeste plastics voor eenmalig gebruik weggedaan. De enige die ik kan bedenken is het afwasmiddel en de vaatwasmachine pads… oh ja, shampoo flessen, ook al zijn ze herbal…. ja daar zou ik aan kunnen werken.

Ivo: Je houdt van video’s van mensen die duurzaamheid creëren in hun tuinen, die recyclen en hergebruiken.

Sharon: Ik hou niet van de minihuisjes die mensen creëren omdat ik vind dat mensen het niet met minder moeten doen. Grotere woningen moeten betaalbaar worden voor iedereen, dan kunnen ze kiezen of ze de rest van hun leven in een treinwagon willen wonen. Ze doen dit omdat ze geen opties hebben, en dat vind ik verkeerd.

Wat het milieu betreft, ja, dat is het enige antwoord. Er is geen meerkeuze- quiz. Er is maar één antwoord: ja. Hou het in balans. Als het milieu in balans is, is de kans groter dat wij dat ook zijn. Omdat wij een deel van het milieu zijn.

Uiteindelijk probeer ik toch tijd te vinden om van mijn elektronica af te zijn. Het is zo gemaakt dat je er de hele dag op kunt zitten, maar wil je dat echt?

Ivo: Dat is juist, mijn lief. Je moet alles in vraag stellen.

Sharon: Dank je, Ivo.

Ivo: Mijn liefste, je wereld zal veranderen. Het zal enige tijd duren maar alle schade zal ongedaan worden gemaakt. Degenen met een lager bewustzijn zullen naar andere planeten verhuizen waar ze zullen leren wat ze nodig hebben om naar een meer spirituele denkwijze te veranderen. Alles is liefde. Alles is licht. Licht is leren.

Door Sharon Stewart

Vertaling: Martien

Terug naar pagina Diverse Berichten