Jenny Schiltz, Boodschap van de Rivier

Boodschap van de Rivier

door Jenny Schiltz – 8 Juni 2021

We gingen een lang weekend kamperen bij een mooie rivier. Toen we aankwamen stroomde de rivier met een behoorlijke snelheid. Het was prachtig warm en zonnig. Dit moet het snelle smelten van sneeuw van de bergen veroorzaakt hebben.

De volgende ochtend werden we wakker en maakten een wandeling en ik was geschokt door de verandering in de rivier. Hij was veel hoger, luider en krachtiger. Ik zag hoe de rivier tekeer ging. Ik zag hoe ze takken, rotsen, aarde en zelfs een of twee jonge bomen meenam. Alles wat op haar pad kwam werd gewoon weggespoeld.

Ik staarde naar haar schoonheid, luisterde naar haar gebrul, voelde de koelte in de lucht. Ik zag hoe ze met zoveel kracht tekeer ging terwijl ze water uit de bergen naar de vruchtbare delta en het stuwmeer beneden leidde. Ze voorziet zovelen van drinkwater en irrigatie.

Zittend op een rots boven haar, werd ik overweldigd en begon te huilen zonder echt te begrijpen waarom.

Toen hoorde ik haar spreken:

“Kun je jezelf laten gaan? Kun je jezelf laten stromen, alleen maar om te zijn wie je op dit moment bent?

Stel je voor dat ik mezelf zou tegenhouden voor elke boom, elke steen, elk insect of zelfs elk dier dat op mijn pad terecht zou komen.

Stel je voor dat ik mezelf tegenhield, mezelf dwong tot een druppel van wat ik werkelijk ben. Kun je je de pijn voorstellen die ik zou doorstaan?

Kun je alles zien wat zou lijden omdat ze mijn volheid niet zouden ontvangen?

Nu zeg ik tegen jou, jij bent niet anders. Als je jezelf dwingt om een stroompje te zijn, schaad je niet alleen jezelf, maar ook allen die op jouw volheid rekenen.

Laat jezelf brullen, laat jezelf stromen zonder verontschuldigingen.”

Toen voelde ik haar aanwezigheid van me wegdrijven, op weg naar andere dingen.

Ik zat in vol ontzag over de boodschap. Velen van ons staan aan de vooravond van een nieuwe grote sprong, een nieuwe grote sprong in bewustzijn, in belichaming. Hoewel het zo opwindend is, is het ook beangstigend. Het is weer een sprong in het onbekende. Wat ooit ons leven ten volle was, is nu slechts een fractie van onze waarheid geworden. We moeten dit nieuwe niveau omarmen zonder ons zorgen te maken over het insect, de boom, of wat dan ook dat op ons pad komt.

Laat jezelf brullen, laat jezelf stromen zonder excuses.

Enorme dank aan allen die dit werk steunen en delen. Het betekent echt de wereld.

Jenny

Bron

Vertaling: Martien

Terug naar pagina Diverse Berichten