Ivo van Vega: Het Gedrag van het Ego Begrijpen

Ivo van Vega: Het Gedrag van het Ego Begrijpen

Gechanneld door: Sharon Stewart – 20 Juni 2021

Ivo: Wees altijd op je hoede voor ego. Ego is het deel van de ziel dat probeert onvrede te creëren.

Sharon: Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt je gedrag onderzocht en je hebt de neiging te handelen op manieren waarmee je vertrouwd bent geraakt. Je kunt je reactie op dingen begrijpen, je kunt redelijk anticiperen hoe je op iets zult reageren, nietwaar?

Wat als je aan het eten was en iemand niesde in je bord? Je weet hoe je zou reageren, nietwaar? Laten we eerlijk zijn, dit is niet iets wat je echt zou willen dat je overkomt, maar we weten het, shit gebeurt soms.

Hou je niet van de persoon die zegt, “Oh, zegen je, maar ik zal een vers bord eten halen,” en dan glimlacht omdat ze weten dat de hele wereld niet is ingestort. Ben jij zo iemand? Zou jij zo’n situatie zo gracieus opvatten? Zou je helpen om gevoelens van schaamte en verlegenheid bij de niezer te verlichten door het zo gracieus op te vatten en vergevingsgezind te zijn? Zou je de niezer troosten en hem een zakdoekje aanbieden met een glimlach en een vriendelijk schouderklopje?

Zou je er gewoon om grinniken en het op een ontspannen manier weglachen, in de hoop dat de niezer zal begrijpen dat het niet erg is? En dan een nieuw bord bestellen bij de serveerster zonder ophef te maken.

Of zou je minder liefdevol zijn?

Ben jij degene die zou zeggen: “Gadver, dat is zo smerig!” Zou jij daar zitten en een woordenwisseling verwachten tussen de niezer en degene van wie het bord is? Ben jij degene die een nare woordenwisseling verwacht?

Ben jij een van diegenen die aan tafel zit, lacht en dan lijkt te genieten van dit ongemakkelijke moment, misschien je mobieltje tevoorschijn haalt en een foto neemt van ieders gezicht, in de hoop er een lachje van te krijgen op facebook. En dan misschien een opmerking toevoegen over wat een idioot die niezer wel niet is.

Ben jij dat?

Ben jij degene die besluit om te walgen en je walging hardop uit te roepen, waardoor je niet alleen de niezer en degene over wiens bord geniest is voor schut zet, maar ook alle anderen aan de overvolle tafel ongemakkelijk maakt? Kan het jou niet schelen dat jouw uitbarsting de aandacht trekt van alle anderen in het restaurant en dat de niezer erdoor vernederd wordt?

Maak je de dingen erger of beter? Maak je van een mug een olifant of maak je van de gelegenheid gebruik om te genieten van het feit dat je denkt dat iemand anders een idioot is en dat hij het verdient om er stom uit te zien omdat hij dit doet?

Zie je het verschil tussen een egoïst en iemand die leeft vanuit de ziel van nu? Is het duidelijker?

Probeer je dingen beter of slechter te maken?

Wie zou je naast je aan tafel willen hebben zitten?

Het punt moet worden gemaakt, en Ivo heeft het al op zoveel manieren met ons gemaakt, dat je lijdt onder je eigen trillingsfrequentie of dat je ervan profiteert.

Degenen die een vechtpartij verwachten, of die er niets voor voelen om de hele tafel in het openbaar voor schut te zetten, lijden onder hun eigen lage trillingsreacties. Degenen die een lachje hebben of het gracieus opvatten zijn degenen die profiteren van hun eigen reacties.

Laten we er nog een proberen. Laten we de recente situatie van mijn buurvrouw doen. Ze was net aan een nieuwe baan begonnen, had haar auto van de oprit gehaald en was hem aan het inrijden toen iemand uit de oprit aan de overkant van de straat kwam en haar achterdeel ramde. Mijn buren hebben het de laatste tijd zwaar gehad, er zijn veel dingen misgegaan in hun leven, en dit hadden ze zeker niet nodig. Het blijkt dat de deuk eruit ziet alsof hij met een honkbalknuppel eruit geslagen en geplamuurd kan worden, althans zo deden we dat in de jaren 70. Ik denk dat de schade minimaal is, want de benzinetank en de achterlichten zijn niet eens geraakt. Ze heeft de juiste plek geraakt, als dat nodig was.

Hoe reageer je in een situatie als deze?

Maak je van de gelegenheid gebruik om tekeer te gaan en haar te laten voelen als stront?

Accepteer jouw irritatie en ga gewoon verder met het opvragen van verzekeringsgegevens, namen, enz. zonder dat zij zich onnodig in verlegenheid gebracht voelt. Je zou kunnen zeggen dat dit erg ongelegen komt voor haar, maar je gaat niet overdrijven.

Begrijp dat ongelukken gebeuren, en heb een meer vergevingsgezind standpunt.

Laten we eerlijk zijn, met de stress van alledag is dit een uitdaging. De uitdaging is om je te gedragen zoals je jezelf voorstelt, op een manier waarop je trots op jezelf zou zijn. Ik weet dat Ivo hier iets over te zeggen heeft, dus laten we het hem vragen.

Ivo: In feite, mijn liefste, als dit soort dingen gebeurt, zijn er veel energetische gezichtspunten om te overwegen. Er is vaak het energetische gezichtspunt van blijvende negatieve energie waar niet mee is afgerekend. Velen van jullie hebben dit. Maar er moet aan gewerkt worden om negatieve energieën in jullie los te laten, zodat jullie reactie, of beter gezegd, jullie actie in dit soort situaties van een hogere aard kan zijn.

Als je opgehoopte energie uit voorbije situaties niet hebt verwerkt, en velen van jullie hebben dat vanwege je neiging om emoties lastig te vinden en je neiging om ze te onderdrukken, zal deze energie zich hechten aan de energie die bij deze gebeurtenis wordt opgewekt, en de gelegenheid te baat nemen om zich eindelijk te ontladen. Ja, daarom heb je mensen die “uit hun dak gaan” of woedeaanvallen hebben op de weg. Jullie zijn vreselijke emotionele verwerkers en dat komt omdat jullie altijd gevraagd wordt om je beste gezicht te laten zien.

Veel mensen hebben een stressvolle dag, maar nemen geen 15 minuten om te gaan zitten en onderdrukte gevoelens te ventileren. Zo stapelen ze zich op. Schrijf je aan het eind van de dag in je dagboek over dit soort situaties en laat je je gedachten en gevoelens naar boven komen? Dit is de manier om te leren over wie je werkelijk bent en waar je ego je belemmert om van het leven te genieten.

Want het ego staat je niet toe van het leven te genieten. Alleen de ziel kent liefde. Het ego is gebaseerd op angst. Wanneer mensen foto’s nemen en vervolgens de niezer een idioot noemen op facebook, is dat omdat ze hopen dat ze nooit in dezelfde situatie van verlegenheid hoeven te verkeren. Deze reactie is er een van opluchting dat het mij niet is overkomen. Maar omdat je je energie negatief oplaadt, zal jou in feite iets dergelijks overkomen, omdat je nu karma hebt dat je opnieuw in evenwicht moet brengen.

Ja, het ego draait om karma. De ziel stapelt geen karma op. Zij vibreert hoger dan deze cycli.

Vraag jezelf eens af hoe vaak je hebt gehandeld uit naastenliefde, mededogen, geduld, nederigheid, vergeving, dankbaarheid en vriendelijkheid.

Een houding van dankbaarheid is een goede manier om slecht karma in je leven af te weren. Heb je je dit gerealiseerd? Dit vereist niet dat je tijd besteedt aan het afbetalen van slecht karma, of aan het opnieuw in evenwicht brengen van negatieve energieën die je hebt opgeladen en in de ethers hebt losgelaten.

Het is de beste verzekering die een autobezitter kan kopen.

Sharon: Ivo, bedankt. Ik weet dat ik steeds zeg hoe geweldig mijn auto is en dat er nooit iets mis mee gaat. Ik heb hem nu vier jaar en elke keer als ik hem laat nakijken, zie ik dat ze geld aan me willen verdienen, maar dat lukt ze niet. Ze denken dat ik alleen in de stad rijd, dus blijven ze de remmen vernieuwen. Ik weet wat ze aan het doen zijn. Er gaat nooit iets mis met de auto!

Ivo: Precies. Je hebt ze in de war gebracht.

Sharon: Het ding is vier jaar oud. Hij heeft nog weinig kilometers, maar hij loopt als een zonnetje. Met een positieve instelling kom je een heel eind.

Ivo: Inderdaad.

Kanaal: Sharon Stewart

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org

Terug naar pagina Diverse Berichten