Dr. Joe Dispenza, De werkelijkheid wordt bepaald door collectieve netwerken van waarnemers

De werkelijkheid wordt bepaald door collectieve netwerken van waarnemers

Dr. Joe Dispenza / 09 oktober 2021

Elke keer dat mensen interactie hebben met informatie, veroorzaakt het veranderingen in hun biologie. Als ze nieuwe informatie leren, zouden we kunnen zeggen, dat deze informatie een deel van hun geest of bewustzijn wordt. Onderzoek toont nu aan dat als voldoende mensen hetzelfde bewustzijnsniveau delen, een zgn. collectief netwerk van waarnemers, dit daadwerkelijk de werkelijkheid bepaalt. 

Bovendien, bedenk dat als er een sterk geladen emotioneel component aanwezig is, zoals angst, vooroordelen, woede, agressie of wrok, we vatbaarder worden voor informatie. Waarom? Hoe meer we emotioneel veranderd zijn, hoe meer aandacht we besteden aan de oorzaak. Met andere woorden, informatie wordt pas relevant als deze gelijk is aan de emotie die we ervaren.

Nu informatie de grootste handelswaar ter wereld is, als je de aandacht krijgt van het grootste aantal mensen die het over dezelfde informatie eens zijn creëer je een collectief bewustzijn. Dit collectieve netwerk van bewustzijn (of onbewust) bepaalt hoe iedereen het accepteert, en dus de werkelijkheid creëert. Maar in werkelijkheid is het slechts een perceptie van de werkelijkheid. Zo ontstaan ​​conventionele overtuigingen. 

Als mensen informatie accepteren, geloven en zich overgeven aan informatie die overeenkomt met hun emotionele toestand, worden ze onbewust geprogrammeerd. Of de informatie nu juist of onjuist is, door mensen met sterk geladen emotionele informatie te overspoelen, kunnen men er op termijn voor zorgen dat ze alles gaan geloven. Dit is de wetenschap van het programmeerproces. Door mensen te beïnvloeden informatie te accepteren, te geloven, en zich eraan over te geven zonder deze te analyseren, kunnen ze ertoe worden gebracht, bewogen, geforceerd om op bepaalde manieren te denken, te kiezen, zich te gedragen, te ervaren en/of te voelen. Door dit proces kun je mensen beïnvloeden om alles te geloven, bewust of onbewust.

(Is dit niet precies wat er met de mensheid is gebeurd door in de zgn. coronacrisis te geloven, en niet alleen dit, kijk eens terug in de geschiedenis nu je dit weet en vergelijk de situatie eens)

Vanuit dit perspectief, buiten de context van het programmeerproces, worden de vragen dan:

  • Is het het grootste collectieve aantal waarnemers die de werkelijkheid creëert?
  • Is het de intensiteit van de emotie die het meest effectieve collectieve netwerk bepaalt?
  • Is het mogelijk dat een kleiner, maar meer samenhangend collectief netwerk van waarnemers, die hersen- en hartcoherentie beoefenen, gelijk of effectiever om de werkelijkheid te beïnvloeden?

Ons onderzoeksteam was benieuwd om hier achter te komen. Dus, terwijl we deze vragen opnieuw bekeken en verfijnden, begonnen we grotere vragen te onderzoeken, zoals, zou een kleiner collectief netwerk van mensen die de meest recente wetenschappelijke informatie over de fysica en biologie van het bewustzijn werkelijk begrepen en die voortdurend hart- en hersencoherentie beoefenen,  – effecten kunnen produceren op de buitenwereld? Zou dit kleinere netwerk van hypercoherente mensen andere effecten op de werkelijkheid kunnen hebben dan het collectieve bewustzijn? Kunnen we mensen programmeren in liefde in plaats van angst? Kunnen we een collectief bewustzijn programmeren om meer onbeperkt en soeverein te worden, in plaats van beperkt en afhankelijk? Dit zijn fundamentele vragen. Zij zijn ook de redenen waarom we bij onze evenementen zijn we begonnen met het gebruik van een willekeurig voortbrengende generator te observeren en te meten of we daadwerkelijk zogenaamde willekeurige gebeurtenissen kunnen veroorzaken om meer opzettelijk en minder willekeurig te zijn, demonstrerend hoe het bewustzijn het grootste deel is van de werkelijkheidsvergelijking.  

Om dit verder uit te werken, een willekeurig voortbrengende generator is een apparaat dat werkt als een machine voor het opgooien van munten en een reeks “kop of munt” uitgangen genereert. Hoe meer je de munt opgooit hebben de resultaten de neiging om gemiddeld 50% kop en 50% munt te zijn. Dit jaar hebben we in onze Week Long Advanced Retreat in Denver verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd. Een daarvan was het gebruik van twee willekeurig voortbrengende generators tijdens de drie sessies van onze Coherence Healing™. Elke generator gooide de munt duizend keer op in één seconde. De resultaten die het opleverde waren overtuigend. In alle drie de metingen beïnvloedde ons collectieve bewustzijn als groep de gebeurtenissen om minder willekeurig en meer opzettelijk te zijn.

Als mensen in angst leven en informatie geloven op basis van de emotionele toestand van angst, zullen ze eerder afhankelijk zijn van iets buiten hen om die angst weg te nemen, hen van hun bezorgdheid te verlossen of het probleem te verlichten. Dat is wat ze zijn medegedeeld om te geloven.

Onze boodschap is eigenlijk het tegenovergestelde: door mensen te voorzien van krachtige informatie, zonder sterk geladen emotionele stimulatie op basis van de stresshormonen die een overlevingsreactie opwekken en door hen te leren hoe ze met liefde kunnen leven en hogere niveaus van bewustzijn kunnen bereiken, kunnen we nieuwe oplossingen voor complexe problemen creëren. We hoeven niet te vertrouwen op “iets” of “iemand” buiten ons. Dat is waar dit werk over gaat.   

Op basis van hoe we tijdens onze retraites veranderingen in de biologie van mensen hebben gemeten en waargenomen in slechts zeven dagen, ontdekken we nieuwe waarheden over mensen die een heel ander verhaal vertellen. Dus laat me je met deze vraag achterlaten: als we ontdekten dat we minder afhankelijk zouden kunnen zijn van dingen buiten ons om onze realiteit te bepalen, waarom zouden we die keuze dan niet maken?

Hoewel we ons in het vroege stadia van ons onderzoek naar dit onderwerp bevinden, hebben we een kleiner collectief netwerk van waarnemers gemeten die de hersen- en hartcoherentie onder de knie hebben gekregen en hun lichaam zijn gaan veranderen, het effecten opleverde in hun directe omgeving, in hun realiteit, en hun toekomstige tijdlijn veranderen.

Persoonlijk denk ik dat we zo de wereld veranderen. De komst van een nieuw bewustzijn is niet één persoon, maar een collectief bewustzijn.

Bron: Dr. Jo Dispenza’s website

Terug naar pagina Diverse Berichten