Aartsengel Michaël: Vergelijk Jezelf Niet Met Een Ander

Aartsengel Michaël: Vergelijk Jezelf Niet Met Een Ander

Gechanneld door: Vania Rodriguez, 14 December 2021

Dierbaren! Ik ben Aartsengel Michaël!

Mijn aanwezigheid hier vandaag is nodig om met jullie de meditatie van het 12/12 portaal, de volgende dag twaalf, te bevestigen. De meditatie zal plaatsvinden om 20:00 uur hier in Brazilië. Ik hoop dat jullie kunnen deelnemen. Ja, er zal een tijdverschuiving zijn. Deze maand is een maand van veel energie geweest, een zeer atypische maand, veel energie van zeer hoge vibratie komt naar de planeet. En ieder van jullie voelt fysiek de komst van deze vibraties: vermoeidheid, zwaarte, lichaamspijn. En zoals we hier al vaak gezegd hebben, drink veel water. Elke frequentie die aankomt, brengt het proces in jullie cellen op gang; niets meer en niets minder dan de activering van alle delen van jullie DNA die geblokkeerd zijn. Dit soort reactie is niet voor iedereen hetzelfde, sommigen van jullie hebben al een groot deel losgelaten, anderen zullen heel langzaam loslaten. Het loslaten van deze DNA-strengen hangt af van de reis van elke ziel, hangt af van waar elke ziel zich bevindt. De energie komt bij iedereen op de planeet op dezelfde manier aan, maar reageert niet in elk lichaam op de planeet op dezelfde manier. Dus vergelijk jezelf niet met een ander, kijk niet naar wat er met je buurman gebeurt.

Gelukkig heb je geen toegang tot waar elke ziel zich bevindt. Stel je voor dat je een marker had: wie is meer geëvolueerd, wie is minder geëvolueerd. Als dat mogelijk zou zijn, zouden zij die hoger geëvolueerd zijn, daar niet kunnen blijven, omdat de vibratie van hen die lager zijn, hen ook naar beneden zou halen. Dit is inherent aan de mens, hoe geëvolueerd je ook bent, vergelijking met anderen is aangeboren in je. De zorg is altijd of je beter of slechter bent dan de ander. Maar door goddelijke wijsheid, weet je dat niet. Je vermoedt het zelfs, vanwege de reis van die persoon, maar je weet niet echt waar hij of zij zich op de weg bevindt.

Alleen Vader/Moeder God en de Wezens van Licht hebben toegang tot die informatie.

En afhankelijk van de verdienste van die ziel, van de daden die door die ziel worden beoefend, zullen die meest zinloze obstakels van het pad worden verwijderd. Die obstakels die geen voordeel brengen, geen les, zijn er alleen maar om in de weg te staan. Dan worden deze obstakels verwijderd. Daarom beginnen veel mensen te zeggen dat het leven geleidelijk beter wordt. Dat is precies waarom, omdat deze kleine onnodige obstakels van het pad worden verwijderd, maar het hangt allemaal af van de reis van de ziel.

Laten we zeggen dat iedere ziel een innerlijk evenwicht heeft, waarbij de positieve daden zich aan de rechterkant van het evenwicht ophopen, en de negatieve daden aan de linkerkant. En dit is hoe die ziel zich aan het universum toont. Ik kan ieder van jullie verzekeren dat geen enkele ziel een lege linkerkant heeft, want als dit gebeurt, is deze ziel al extreem geëvolueerd, zoals in het geval van Sananda. Hij heeft geen negatieve daden meer op de weegschaal, zijn ziel heeft al datgene wat verkeerd was tijdens de reis die hij reeds heeft afgelegd, kunnen transmuteren. Dat is het geval van Maria, dat is het geval van de Opgestegen Meesters. Hun wandeling aan de positieve kant was zo intens dat de negatieve kant bijna nihil wordt en er geen gewicht meer op de weegschaal ligt.

Dus dit is hoe je je wandeling creëert. Elke positieve actie, elke evolutie, maakt niet uit hoe klein, wordt toegevoegd aan die plaat aan de rechterkant, de positieve plaat. En als deze plaat extreem zwaar begint te worden in verhouding tot de linkerkant, zal die waarde aan de linkerkant evenredig afnemen. Totdat je een punt bereikt waarop je klaar bent om te ascenderen. De zorg is nu dus om niet naar de ander te kijken, niet met de ander te vergelijken. Iedereen heeft zijn eigen weegschaal, en jij bent het zeker niet die die waarden ziet.

Dus als jullie jezelf verheven houden, door goede daden te verrichten, door goede gedachten te hebben, door goede vibraties te hebben, zal het pad zeker lichter worden omdat jullie het op jullie eigen manier doen. Het zijn niet wij die een lichtere wandeling veroorzaken, het zijn jullie die het doen. En door de reis lichter te maken, die obstakels, ja, we verwijderen ze. Maar omdat jij het overwonnen hebt.

Er is op geen enkel moment van onze kant, het voorrecht van iemand. Zoiets bestaat niet. Er is de wandeling van de ziel, er is de houding van de ziel. Volgens het standpunt van de ziel, helpen we.

En het is op dit punt dat we nu veel zullen aandringen. Begin deze vreselijke gewoonte om jezelf te vergelijken met een ander te verliezen. Ieder van jullie is een ziel, met een hoop bagage op je rug, of het nu op deze planeet is of op een andere, het maakt niet uit, jullie dragen allemaal bagage. En op dit moment zijn weinigen zich bewust van de bagage die ze dragen. Dus hoe kun je jezelf vergelijken met de ander? Begin alleen naar jezelf in de spiegel te kijken. Probeer jezelf op geen enkele manier te vergelijken met de ander, alle concepten die je hebt geleerd over vergelijking zijn om je inferieur te maken.

De ander is altijd mooier, de ander ziet er altijd beter uit, de ander staat altijd beter in het leven, de ander is altijd evenwichtiger… je plaatst jezelf altijd in de minderheid. Behalve voor diegenen wiens ego explodeert in de top van hun hoofd. Zij denken dat ze altijd superieur zijn, arme drommels, zij zijn de slechtste in deze schaal van ontwikkeling. Dus, stop deze vreselijke gewoonte om jezelf te vergelijken met anderen: “Wow, zo-en-zo is vooruit! Zo-en-zo ziet dit, zo-en-zo hoort dat, en ik heb niets!” Jij bent zo-en-zo, vertrouw je wat zo-en-zo zegt, of praat zo-en-zo alleen maar om te lijken?

Dus stop, stop met jezelf te vergelijken, stop met jaloers te zijn op de ander waarvan je weet dat hij of zij eigenlijk verder is op de reis, dit vertraagt je alleen maar meer en meer.

Dus stop met vergelijken. Ieder van jullie is een ziel, met een pad als weg terug, dat misschien mooi is geweest, misschien niet mooi is geweest, daar is geen oordeel over. Waar het nu om gaat is om te beginnen met het opruimen van al die rommel die je ziel heeft gemaakt. Hoe doe je dat? Door vergeving te gebruiken; dit is de sleutel tot reiniging, er is geen andere manier. Dus doe het. Begin de last te ontladen die je daar met je meedraagt.

Elke keer dat je oprecht om vergeving vraagt, wordt de last minder. En ik heb het hier al vaak gezegd: Het maakt niet uit of de ander je vergeven heeft, waar het om gaat is dat jou vragen om vergeving synoniem is met je begrip van wat je fout hebt gedaan, het is synoniem met een les geleerd, dit is waar vergeving gelijk aan staat, en dat is het, je hebt geleerd. Die last is niet meer.

Dus stop met je zorgen te maken over anderen en kijk naar binnen. Kijk in de spiegel. Als je nog niet in staat bent om naar het verleden te kijken, kijk dan in ieder geval naar het huidige leven. Wat heb je gedaan dat niet zo goed is in dit huidige leven? Begin je ervan te ontdoen, het is al een eerste stap. De tijd nu, we herhalen dit steeds weer: het is naar binnen kijken, niet naar buiten kijken, niet naar de ander kijken; het is naar binnen kijken. En dit naar binnen kijken kan er niet een van oordeel zijn, het is een uiterst liefdevolle blik. Nu moet het een blik zijn van volledige visie, van het accepteren van de fout, van het begrijpen van de fout, en er zeker van zijn dat je de fout niet opnieuw zult maken. Bevestig dit aan het universum. Dan zul je er een steen op leggen.

“Ik zou zeggen dat het niet zo eenvoudig is, schijnbaar lijkt het eenvoudig, maar het universum weet precies wanneer je zegt: “Vergeef me,” en je doet het vanuit je hart, en je doet het met begrip, en je doet het met leren. Als het op deze manier is, dan zal het universum je vergeving echt aanvaarden. Maar als het niet zo is, als het alleen maar lippendienst is, vergeet het maar, het is er allemaal nog.

Dus wil ik jullie eraan herinneren: De tijd verstrijkt en elke energie die harder aankomt op deze planeet, hoe meer het je knijpt om al dit vuil eruit te krijgen. Je kunt niets meer verbergen. En het is alsof je een brandende bal in je handen houdt, en de liefde die je in het oplossen stopt, zodat de bal niet in je handen brandt, is de sleutel tot het oplossen van het probleem, allemaal met heel veel liefde. Het moment is dus nog steeds om naar binnen te kijken, om je omgeving te vergeten, om te vergeten wie er naast je staat. Vergeet of de persoon naast je wakker is of niet, dit is zijn pad.

Wat nu heel belangrijk is: als je om jezelf geeft, je pad zoekt, steeds verder voorwaarts loopt, ontvang je steeds meer Licht, straal je het uit. En wat is daarvan het resultaat? Degene om je heen ontvangt je Licht; degene om je heen verandert ook, indirect kijk je naar jezelf, maar je helpt degene om je heen. Als je nu stopt, om naar jezelf te kijken en naar alle mensen om je heen, blijft iedereen op dezelfde plaats, omdat je niet vooruit gaat, omdat je alleen maar naar elkaar kijkt.

Besef dus hoe belangrijk het is dat je naar jezelf kijkt, niet naar de ander. Wil je de ander helpen, help dan eerst jezelf. Verhoog, verhoog je Lichtquotiënten, en zeker zullen de mensen om je heen meer en meer Licht ontvangen. Denk, denk er veel over na.

Aartsengel Michaël

Kanaal: Vania Rodriguez

Vertaald naar het Engels door EraofLight.com

Nederlandse vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org

Terug naar Pagina Diverse Berichten