Jenny Schiltz, Het onzichtbare obstakel op het pad van belichaming

Het onzichtbare obstakel op het pad van belichaming

door Jenny Schiltz, 23 feb. 2022

Ik ben net thuisgekomen van een geweldige en intensieve 8-daagse training waarin ik heb geleerd om Kambo – beoefenaar te worden. Kambo gebruikt de afscheiding van de Phyllomedusa bicolor kikker om een persoon op alle lagen van zijn wezen te genezen. Ik koos de groep in het Rainforest Healing Centre – Boutique Ayahuasca Retreats – Iquitos, Peru om mee te trainen, omdat ze een directe connectie hebben met de Matses-stam in Brazilië/Peru. Deze stam verzamelt het duurzaam en gebruikt dit medicijn al honderden jaren. Ze houden vast aan de diepste tradities en respecteren de kikker waarvan ze het gif verzamelen.

Zoveel in de spirituele wereld kan een new age-rage worden zonder de diepere verbanden te begrijpen. Het is belangrijk dat ik me aanpas aan de ware tradities en respect heb voor al het leven. Als je de tradities met diepe eerbied volgt kun je het morfische veld van alle sjamanen daarvoor aanboren. Het is ongelooflijk krachtig omdat je hun aanwezigheid, hun weten en de jungle kunt voelen.

De training was intens omdat we leerden om door het medicijn te navigeren, onszelf en elkaar te doseren terwijl we de traditionele manieren bestudeerden. Kambo werkt op alle lagen en helpt om in te graven en de oorzaak van een probleem te vinden en het bij de wortel eruit te halen. Stel je voor dat je alles bestudeert, leert en faciliteert terwijl je in je eigen beperkingen en trauma graaft. De vijf van ons die samen werden getraind, waren op een diep zielsniveau verbonden.

Een van de belangrijkste thema’s waar ik doorheen werkte tijdens de training was de angst om volledig in mijn kracht te staan. Vaak heb ik het gevoel gehad dat ik slechts de oppervlakte heb bekrast van alles wat ik ben. Dit is een rode draad onder zo velen van ons die werken aan het belichamen van onze ziel.

De oorzaak van de angst kan zoveel dingen uit dit leven en vorige levens zijn. We hebben de vervolging eerder gevoeld, het oordeel, verbannen en verkeerd begrepen worden. Meer dan waarschijnlijk dragen we die draden mee in ons huidige leven. We omarmen onszelf misschien niet volledig omdat er zoveel angst is voor het onbekende. Wat gebeurt er als de kracht van de ziel volledig wordt omarmd? De geest kan zoveel angstaanjagende scenario’s creëren die innerlijke wegversperringen creëren. Ik wist hiervan en werkte eraan om het te genezen. Wat ik echter ontdekte, was dat het niet de angst was die me ervan weerhield alles wat ik ben te omarmen. De kern van mij dat ik niet volledig in mijn kracht kwam, was onvergevingsgezindheid.

Tijdens de training heb ik gewerkt aan het helen van mijn jeugdtrauma’s op het diepste niveau. Wat ik ontdekte was dat er diep in mij nog steeds woede aanwezig was. Al zoveel jaren koos ik ervoor om niet langer boos te zijn. Het diende mij niet, het diende zeker niet degenen die bij mij woonden. Ik geloofde volledig dat de ware naam van woede verdriet was. Ik stond mezelf toe in de diepe wateren van verdriet te duiken versus het vuur van woede. Hierdoor had ik zoveel aspecten van mijn innerlijke kinderen liefgehad, vastgehouden en genezen. Ik was verrast om een laag van diepe, diepe woede te vinden. Toen leerde ik dat woede eigenlijk onvergevingsgezindheid is .

Het bracht een lucide droom naar boven die ik had waarin mijn moeder verscheen en me vroeg wanneer ik haar zou vergeven. Ik vertelde haar dat ik haar had vergeven, ik begreep dat ze niet-genezen wonden had die overal over  me heen bloedden. Haar antwoord was: “Nee, dat heb je niet, totdat je alles uit je cellen hebt verwijderd, heb je niet vergeven.” Zo snel als ze kwam, zo snel was ze ook weer weg, me achter latend hoe ik het trauma uit mijn cellen kan verwijderen?

Met mijn nieuwe begrip ging ik naar mijn volgende Kambo- ceremonie met de bedoeling om te genezen waar ik niet-vergevingsgezindheid vasthield voor mezelf en anderen. Wat ik te zien kreeg, schokte me en hielp me mezelf zoveel meer te begrijpen. Het was een van die gigantische gloeilampmomenten.

Wanneer men volledig in zijn kracht loopt, heeft men toegang tot zichzelf, hun vuur, hun passie, hun vreugde en hun woede. Ik realiseerde me dat ik bang was om de sluizen naar mijn volledige potentieel te openen omdat er in mij nog steeds een toorn van woede was. Het wilde eruit komen als een vuurspuwende draak die aanvalt vanwege niet-genezen trauma en onvergevingsgezindheid in dit gewonde kindaspect.

Het is niet dat woede slecht is, begrijp me niet verkeerd. Woede is een krachtige emotie die bewegingen kan aanwakkeren. Maar als woede niet gecentreerd is, kan het schade veroorzaken. Wanneer de Phoenix brandt en opkomt, verbrandt hij niet alleen de wereld eromheen. Ongenezen woede die voortkomt uit onvergevingsgezindheid heeft het potentieel om ook de mensen rond de opkomende Phoenix in vuur en vlam te zetten. Een risico dat ik onbewust begreep en niet wilde oppakken.

Met de hulp van Kambo werkte ik aan het vergeven van mijn ouders en vooral mezelf. Ik moest vergeven waar ook ik op anderen had gebloed door mijn niet-genezen wonden. Toen ik zuiverde, was het een groene kleur van woede vol schuimende emotie. Dit was wat mijn moeder bedoelde toen ze zei dat ik alles uit mijn cellen moest halen.

Het is de genezing van de mens die ons in staat stelt volledig in onze kracht te wandelen. Hoe meer we het trauma, de pijn en de onvergevingsgezindheid van onszelf loslaten, hoe meer we onszelf kunnen vullen met het licht van onze Goddelijke Ziel.

Tijdens de volgende paar ceremonies ging ik dieper in op het thema woede en onvergevingsgezindheid. Ik kreeg een voorouderlijke lijn te zien en hoe de angst om in je macht te komen doordrong. Ik werkte eraan om de zaden van onvergevingsgezindheid voor de hardheid van het leven uit elk van hen te trekken. Ik kon de woede zien, de onvergevingsgezindheid voor hoe het leven oneerlijk, hartverscheurend en maag draaiend was. Al hun verhalen waren anders, maar de basisemotie was hetzelfde. Ook zij hadden onvergevingsgezindheid die woede opwekte en hen ervan weerhield alles wat ze waren te omarmen. Toen de voorouderlijke lijn duidelijk was ging ik door naar mijn kinderen en kleinkinderen. Het was zo ongelooflijk mooi en bevrijdend. Zodra ik het laatste kleinkind had opgeruimd begon mijn zuivering, toen alles mijn lichaam verliet werd ik vervuld van vreugde. Ik hoef niet langer bang te zijn voor mijn toorn of mezelf te weerhouden van het belichamen van alles wat ik ben. Het is gedaan.

Het is zo’n mooi proces en ik ben innerlijk dankbaar voor dit ongelooflijke kikkermedicijn en de mensen die het naar mijn wereld hebben gebracht. Het heeft enorm geholpen bij mijn genezing en duidelijkheid gebracht. Dit is nog maar het begin. Naarmate mijn relatie met het medicijn groeit, groeit ook mijn begrip en genezing.

Ik deel mijn ervaring zodat ook jij diep in jezelf kunt kijken om te ontdekken waar je de sluizen van je eigen Ziel tegenhoudt. Misschien is het onvergevingsgezindheid, misschien is het onwaardigheid, misschien is het de angst voor het onbekende, vind het, zie het, genees het. De energie die deze planeet binnenkomt is zo intens en het is allemaal perfect ontworpen zodat we onze ziel volledig kunnen bewandelen op dit aardse vlak. Dit is het moment om diep te graven en te genezen wat je blokkeert. Ik stuur jullie allemaal heel veel liefde en verdiep je steeds meer in deze Zielenreis.

Dank aan al degene die dit werk steunen en delen. Het betekent echt de wereld. Om lid te worden van de mailinglijst om blogupdates in je inbox te ontvangen, klik HIER

Aangezien de energieën alleen maar toenemen, help je je energielichaam door deel te nemen aan de wekelijkse Aura Zuivering. Je aura wordt elke donderdag op afstand gewist, geheeld, van energie voorzien en verzegeld. Ontvang Sjamanistische zuivering van energievlekken, dichtheden, velden en frequenties die je natuurlijke vibratie en stroom onderbreken. Wanneer je wordt geleid, word je geaard in het lichaam, worden er helende energieën gestuurd en worden je chakra’s vrijgemaakt van dichtheid, klaar om te vertrekken. Slechts $ 11,11 per persoon voor een maandelijks abonnement. Klik HIER voor meer informatie.

Veel liefde en zegen voor jou en de jouwen!

Jenny

Terug naar pagina Diverse Berichten