Verzameling van gepubliceerde “Korte overdenkingen”.

Verzamelpagina van gepubliceerde “Korte overdenkingen”.

AFBRAAK is een KENMERK van DOORBRAAK. We MOETEN de AFBRAAK TOESTAAN om te kunnen DOORBREKEN. Wie wil er pijn, woede en lijden?  We moeten pijn, woede en lijden  INTEGREREN en het als een BOODSCHAP zien. Een boodschap dat alle dingen, vriend, vijand, berichten, alles wat we zien, horen, doen en wat we ons voorstellen, voor onze eigen INTEGRATIE en EXPANSIE zijn.  Maak het daarom geen KENMERK van ANGST, maar een KENMERK van WAARHEID.

Een gehechtheid aan iets is een anker voor pijn en lijden. Als een wezen pijn en lijden voelt, is dat wezen gehecht aan iets dat dat niet waard is. Dat is alles wat het is.   Als we pijn en leiden voelen, emotioneel, fysiek en mentaal, dan wensen we iets dat niet bestaat. Dat is wat de gehechtheid is.

De WingMakers hebben geschreven dat het niet de protesten zijn die deze vijand zullen veranderen. Als we tegen hen schreeuwen en weerstand bieden met onze wapens op straat, zullen ze ons alleen maar pletten. Om hun doelstelling te stoppen, moeten we de muur slopen, en we kunnen dit doen door beoefenaars te worden van het Soevereine Integrale proces, of iets dergelijks. Als mensen zelfbewuste, niet-geprogrammeerde entiteiten worden, die helemaal begrijpen hoe we tot slavernij zijn gebracht en waarom, kunnen we collectief de muur slopen die ons scheidt van ons ware zelf. Dit creëert een kettingreactie die iedereen raakt, inclusief de top van de Elite. De muur valt ook voor hen.

Een gehechtheid aan iets is een anker voor pijn en lijden.
Als een wezen pijn en lijden voelt, is dat wezen gehecht aan iets dat dat niet waard is. Dat is alles wat het is.
Als we pijn en leiden voelen, emotioneel, fysiek en mentaal, dan wensen we iets dat niet bestaat. Dat is wat de gehechtheid is.

Angst is een van de belangrijkste bronnen van wreedheid.
Het overwinnen van angst is het begin van wijsheid.
Angst en schuld zijn de enige vijanden van de mens.
Het enige waar we bang voor zijn is de angst zelf.
Kijk waar je bang voor bent en kijk waar de bron vandaan komt. Meestal komt die van buiten jezelf.

Wijsheid is niet gerelateerd aan kennis. Wijsheid is gerelateerd aan begrip als we de waarheid al kennen. Kennis is wanneer we informatie overal vandaan nemen en het samenbrengen in wat wij denken dat de waarheid is. Kennis helpt ons het driedimensionale ontwikkelingsproces te begrijpen, maar kan niet worden verward met Wijsheid.

Hoe je denkt, doet en voelt is verankerd in je ervaringen uit het verleden en in je programmering. Niemand BUITEN jijzelf kan dit veranderen.

Veranderingen in de maatschappij beginnen bij veranderingen in de individuen.

Lijden wordt gecreëerd door vast te houden aan onvervulde verwachtingen over hoe dingen eruit moeten zien of moeten zijn om gelijk te hebben, wat altijd het persoonlijke geloofssysteem weerspiegelt

Vooraf echte dankbaarheid vanuit je hart tonen voor wat je wilt creëren of ontvangen is de meest krachtige creatiekracht in het universum. Ik daag je uit het eens een poosje te proberen.

Wanneer jij je één voelt met een ander, lossen angst, conflict en wantrouwen op.
Je voelt je één met een ander als je accepteert dat jij die ander bent.
Door te accepteren dat jij die ander bent ga je zien dat je allebei dezelfde illusie beleeft.
De illusie los je op door je eigen waarheid te zoeken en te leven, niet die van een ander.
Dan zul je gaan merken dat jij gelijk bent aan die ander en er geen angst, conflict of wantrouwen hoeft te zijn.

Leef in het moment, wees in vreugde op elk moment. Stop met zoeken naar “momenten van vreugde” buiten jezelf. Als je blijft zoeken naar “momenten van vreugde” buiten jezelf dan is dat alles wat je zal vinden. Slechts momenten van vreugde.
Je zult de “vreugde op elk moment”daar niet vinden. Je zult je zorgen blijven maken, je zult jezelf blijven programmeren met gebrek.Gebrek aan iets in plaats van overvloed die overal om je heen en binnenin je is.

Haat en angst geven hun energie en kracht over aan wat men haat en vreest.

Er is een intern leven dat we allemaal leven. Het interne leven wordt een weerspiegeling van het uiterlijke leven. Als we uitbreiden en groeien in onze eigen zijnsheid en in onze eigen kracht, wordt het externe uitgebreid. Je kunt alle veranderingen om je heen zien omdat je aan het veranderen bent. Het is alsof er buiten jou iets glorieus gebeurt, maar die glorie is omdat je innerlijk veranderd bent.   Als je verandert, groei je, als je je kracht kent, als je weet wie je bent en je herinnert wie je bent, zal Gaia aan je kleven, met je veranderen, met je meegaan zoals jij bent, en zij is één met jou. Dat is mijn boodschap vandaag.

Het gaat erom dat men inziet dat een ieder verantwoordelijk is voor zijn of haar emoties.
Elke keer als jij je er bewust van bent of wordt, is weer een stapje verder naar bewustzijn.
Door bewustwording begint het proces van heling.
Iedereen moet hier doorheen, omdat er ergens nog oude overtuigingen vastzitten die aangepakt mogen/moeten worden.

Alle leuke en minder leuke dingen of situaties worden aan jou gepresenteerd voor je eigen begrip en uitbreiding.
Het komt alleen naar je toe om van te leren, dat is de ENIGE reden. Als je deze dingen afwijst omdat je denkt dat het een vijand is, of een vriend is, of de waarheid is, weiger je het meestal omdat het niet leuk is en soms angstig.
Als je het accepteert, integreert en toestaat zal er pas uitbreiding in jou mogelijk zijn. De doorbraak bij jezelf kan dan plaatsvinden.

Ingewortelde overtuigingen vertroebelen het verstand en onderdrukken oprechte gevoelens vanuit het hart, dit is meestal de oorzaak van heftige meningsverschillen, conflicten, ruzie enz.  Meestal zijn het niet eens zelf bedachte overtuigingen, maar zijn ze overgenomen van anderen uit gewoonte of vanwege programmering van de geest door iets wat buiten jou staat. Neem even een moment om een overtuiging van jezelf te onderzoeken waar deze vandaan komt en of het een overtuiging is die jou ondersteunt of tegenwerkt.

Ongerust maken of zorgen maken is een programma. Het is een lus. De programmeur ben jij zelf en de geprogrammeerde persoon ben jij.
Dus als je de cyclus van zorgen voortzet en het zelfde programma steeds opnieuw afspeelt zal het niet verdwijnen.  Het verdwijnt als je deze activiteit door iets anders herprogrammeert.
Spreek en denk over wat je wilt, niet over wat je niet wilt.

Het Universum wil er graag op wijzen … het is niet jouw beslissing om te bepalen wat goed of fout is voor een ander.  Je kunt alleen bepalen wat goed of fout is voor jezelf.
Als je ervoor kiest om jezelf op die plek te plaatsen van oordeel, negeer je mogelijk enkele zeer fundamentele feiten over je eigen innerlijke processen.
Als je merkt dat je wordt getriggerd door wat jij aan een ander als ‘verkeerd’ ziet, kan het ook binnenin je bestaan.  Dit is waar je plezier begint!
Vandaag wordt je uitgenodigd om naar die triggers te kijken, ze te erkennen en los te laten.
Vergeet niet, er wordt niets gewonnen door anderen te beoordelen.
Je kunt echter een kans op groei verliezen.

Verander de manier waarop je naar dingen/mensen kijkt en de dingen/mensen waar je naar kijkt veranderen.

Zorgen zijn een pijnlijke herinnering aan het verleden. Zorgen hebben is een gevolg van in de toekomst of in het verleden leven. Er zijn geen zorgen in het heden.

Het informeren van jezelf, staat gelijk aan voorbereid zijn.

Het zijn de woorden die je zegt waardoor je creëert wat je hebt.