111 Berichten Dag 7, Kritiek en scherpe antwoorden: uw goed recht of de keuze voor oorlog?

Dag 7
Kritiek en scherpe antwoorden: uw goed recht of de keuze voor oorlog?

Aartsengel Michaël:

Heel oprecht, in de beslotenheid/privacy van je hart, tussen jou en God, roep je heel vaak: “Wat kan ik doen? Hoe kan ik helpen?”

Omdat je het vraagt en met zo’n oprechte smeekbede, kunnen we reageren op je harteroep met de wederkerige reactie ….

Onthou je van kritiek. Weerhoud jezelf ervan om jezelf en anderen te bekritiseren. Kritiek  – ongeacht zijn ‘waarheid’ of rechtvaardiging is –   een deuropening naar de hel, wat betekent dat kritiek altijd een toegang is tot de steeds dalende spiraal van ervaring. Kritiek leidt niet tot evenwicht. Kritiek leidt tot kwaad, wat onbalans betekent.

Kritiek wordt op Aarde opnieuw afgebeeld  – zowel door hen die dit opzettelijk willen doen als door hen die dit naïef doen –  als de voorhoede van waarheid en gerechtigheid. Als je echt naar Christus-Ascensie verlangt, zal het je helpen eens en voor altijd te weten dat kritiek, zelfs als het verkleed is in edele vermomming, het hart niet verzacht. Het leidt niet tot eenheid, welvaart, vrijheid of gratie.

Als je je gerechtvaardigd voelt in je voorrecht om uit te drukken wat je ‘weet’, stop jezelf dan als je boodschap in de vorm of de energie van kritiek moet worden gebracht.

Wat is kritiek? Het is communicatie, in welke vorm dan ook, die een houding/gedrag/persoon verheft of een ander aan de kaak stelt. De creatie van deze tijdelijke subjectieve hiërarchie is bedoeld voor controledoeleinden, wat je ook tegen jezelf zegt.

In plaats van betwisten/uitdagen, pauzeer. Adem. Bid. In plaats van een beperkt zicht op een gedeeltelijk inzicht op te leggen, beloof eerst jezelf om de waarheid over jezelf aan jezelf te vertellen. Waarom heb je die drang of aanklacht in verband met het onderwerp? Of je nu kritiek krijgt of reageert op kritiek, wat wordt er in jou geactiveerd?

Betekent dit alles dat je nooit eerlijke feedback aan jezelf of aan anderen mag geven? Natuurlijk niet. Dus wat is de maat? Hoe beoefen je goddelijk onderscheidingsvermogen terwijl je stopt met ‘duister’ of onbalans  – vooral innerlijke onbalans –  een zitplaats te geven aan de tafel des levens?

Welnu, als je niet zeker weet of juist té zeker weet dat je dienstbaar bent aan het Hoogste Goed van Alles, is het verstandig om naar binnen te gaan om na te denken, in plaats van te ver te gaan of kritische steken toe te brengen. Er bestaat geen formule, maar de resultaten van je communicaties zullen je de waarheid van je verborgen agenda’s laten zien. Ben je nog moedig genoeg om het te zien?

Dat het Gezelschap van de Hemel alleen reageert met donzige taal en onschadelijke inhoud is een ongelukkige verdraaiing. In de hogere rijken vertellen we de waarheid over onszelf aan onszelf  –  zonder de belemmering van een giftige omgeving die ons vermogen in de war brengt om een eerlijke communicatie te vertellen en te ontvangen. De drang om onszelf te verdedigen of te verheffen ten koste van een ander verdwijnt onder deze omstandigheden. Wanneer zelfs maar één ziel dit op Aarde probeert te bereiken, verandert het de hele werkelijkheid, ten goede.

Wanneer je de mantel opneemt om af te zien van de voldoening van uitdelen van of reageren op kritiek, ascendeer je. Als je dat niet doet, of je nu bekritiseert in gedachte, woord, intentie of energie, of als je reageert op kritiek over jezelf of wat dan ook  – ongeacht je redenering of wonde –  dan breng je opnieuw je stem uit voor de val van de Aarde.

Dit bericht bevat de duur van een mensenleven in elk woord. In antwoord op je verzoek ‘wat je kunt doen om je wandel in God te verdiepen en om de Aarde te dienen’, brengen we je dit. Als je een deel van dit bericht hebt weggewuifd als niet met betrekking tot jou, dan is het zeker het meest speciaal voor jou bestemd.

Zachtjes, zachtjes, terwijl we opstaan.

Dienend naast jou, Ik Ben Aartsengel Michaël

De volgende titel:
Dag 8, Je bent geliefd en je bent liefde

(Gechanneld door Christine Burk, 29 september 2018. WhoNeedsLight, Dr. Kathryn E. May, oprichter, graag kanaal en volledige boodschap opnemen bij het herdrukken. Aub geen mechanische stemopnames. Dit verhaal eindigt in glorie!)

Meld je aan voor berichten en shows: www.WhoNeedsLight.org
Alle shows en berichten zijn GRATIS of door donatie.

Vertaald door Agnes

Terug naar pagina 111 Boodschappen in 111 dagen